Glavni junaki

Vse naše junake smo razvili na podlagi naših predstav (kar smo videli v medijih), barve pa  smo prilagodili naši temi.

Naš glavni junak (spodaj na sliki) je škrat in je Božičkov pomočnik. Je velik, nasmejan ter delaven. Oblečen je v črne hlače, na katerih je pritrjen rjav pas. Majica je rdeča, z zelenim ovratnikom. Na glavi ima kapo, podobno Božičkovi. Ta je rdeče barve z zlatim cofom. Prav tako so zlati škornji. S tako izbiro barv smo igralcu še dodatno približali božično vzdušje.

Stranski lik je škrat, ki nastopa v sobi avtopralnice. Je nezainteresiran za delo in len. Njegov obraz je resen. Oblečen je v zelen kombinezon s črnim pasom. Na glavi ima zeleno Božičkovo kapo z zlatim cofom. Obut je v črne škornje.

Kot se za božič spodobi, ne sme manjkati Božiček. Prikaže se le na koncu, če glavnemu junaku uspe najti zvezdo. Je vesel in nasmejan, zadovoljen s svojim vajencem, ki mu je uspelo najti izgubljeno zvezdo. Oblečen je v Božičkova oblačila – črne hlače, rdeča jakna s črnim pasom. Roke ime odete v črne rokavice. Na glavi ima svojo najljubšo rdečo kapo z belim cofom. Na obrazu ima belo brado. Obute pa ima črne škornje.